Produktion af Ouzo.
I det moderne Grækenland, kan den traditionelle
“ouzeri” findes i hver by og landsby. Ouzo serveres
i 'karafakia «(lille glas container) og drikkes
langsomt, lige dele vand og / eller is.
Den bliver altid serveret sammen med traditionel
'ouzomezedes'-sorter som er små appetitvækkere,
såsom fisk og skaldyr kød, friske grøntsager,
tærter, lokale oste, hjemmebagt brød eller
tvebakker. Sammen med et godt selskab en masse
smag, grækere nyde ouzo i timevis!
© svaan.dk
Ouzoer en anis-baseret brændevin fra Grækenland og grækernes nationaldrik. Ouzo er meget
lig absint, blot uden have-malurt. Ouzo er klart, indtil man blander det med vand, hvorefter
det bliver mælkehvidt.
Dette skyldes at drikken indeholder stoffet anethol, som er opløseligt i alkohol men ikke i
vand. Dette danner bundfald, og den hvide farve optræder. Når man blander ouzo med vand
bliver alkoholprocenten lavere, og anetholen fælder ud.
Ouzoens historie er uklar, men enkelte mener at det har eksisteret i en eller anden form
siden antikken. En lignede drink, raki, blev lavet i det Byzantinske rige og senere det
Osmanniske Rige. Navnet raki bliver stadig brugt om tyrkiske og arabiske drikke der i høj
grad minder om ouzo.Moderne ouzoproduktion begyndte efter at Grækenland blev
selvstændig i 1800-tallet.
Det tidligste produktionscenter for ouzo var øen Lesbos, og store mængder af brændevinen
bliver fortsat fremstillet der. En af de største producenter er Barbayiannis, som holder til på
den sydligste del af øen.I 1932 udviklede man en metode at destillere ouzo på hvor
kobberkedler benyttes, og dette regnes i dag som den korrekte måde at lave drikken
på.Historien om Ouzoèns start.
Vores historie starter i det nordøstlige Grækenland og navnlig i den lille by Komotini, hvor
folk tro mod traditionerne begyndte at producere og flaske ouzo i rudimentær faciliteter. For
år, fortsatte de følgende generationer produktionen i familien destillerier forsyne hele
regionen med ekstra kvalitetsprodukter.
1977 Fremsynede virksomheder ønsker lavet 17 små destillerier at associere og skabe
destilleriet-Winery i Thrakien SA, der er beliggende i byen Komotini og bruge faciliteterne på
et lille destilleri. 1982 Den stigende efterspørgsel efter produkter resulterer i opførelsen af
selskabets nuværende fabrik, der ligger i den industrielle zone.
Produktionsprocessen er moderniseret, og den første distributionsnet er sat op. 1983 Den
store anerkendelse af vores produkter i regionen i Thrakien leder os til at tage følgende
skridt, og dermed etablere en filial i Thessaloniki og udvide vores marked uden for snævre
grænser i regionen.
1984 For første gang, krydser Thracian ouzo den græske grænser. Den første flasker finde
deres plads på hylderne i tyske butikker. 1999 Destilleriet-Winery i Thrakien SA udvider sin
produktion aktivitet til Destillater og spiritus. Produktionen af tsipouro (druer) starter. I dag
... Destilleriet-Winery i Thrakien SA er en af de største virksomheder i Grækenland
producerer Ouzo og tsipouro, med en produktion af 9.500.000 flasker på 0,7 l. årligt, og er
blandt de førende inden for eksport.